DÜNYAHABERLER

Latin Amerika’da zehir üreten ABD şirketlerine karşı dev gösteriler düzenlendi.

Protestocular Latin Amerika genelinde  ABD biyoteknoloji devi Monsanto tarafından piyasaya sürülen  genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO ) olarak bilinen ürünleri protesto etmek için   sokaklara döküldü.

Şirket ve sattığı genetiği değiştirilmiş tohumlara karşı yapılan mitingler güçlü  küresel bir protesto halinde  bölgede onlarca şehirde yüzbinlerce kişinin katılımıyla  gerçekleştirildi .

Meksika’da , on binlerce protestocu başkentin ana caddelerinde yürüdü ve Bağımsızlık Meleği anıtında toplandı.

Benzer bir protesto da Şili’nin başkenti Santiago’da gerçekleştirildi.  Göstericiler  dünyada kullanılan genetiği değiştirilmiş tohumları üreten Amerikan tarım şirketi  Pestisit  aleyhinde de dövizler taşıdı.

Diğer Latin Amerika ülkelerinde de ortak eylemler yapıldı.

Uzmanlar ve birçok tüketici GDO’ların sağlık ve çevresel sonuçları hakkında endişe duyuyorlar . Genetiği değiştirilmiş organizmaların kanıtlanmış bazı çalışmalar  sonucunda Parkinson hastalığı , Alzheimer hastalığı , otizm ve kansere sebep olduğu ortaya çıkmıştır.  Buna ek olarak , GDO’ların yan etkilerinin doğum kusurları , organ hasarı , bebek ölümleri ve kısırlık gibi hastalıklar olduğu bilim adamlarınca ispatlanmıştır.

Vietnam Savaşı sırasında  ABD Savunma Bakanlığı için ortak çalışan Monsanto şirketinin zehirli  ürünleri olan defoliant , Agent Orange, toksik , 400,000 bin kişinin ölümüne ve yaralanmasına ayrıca 500.000 çocuğun kusurlu doğumuna neden oldu.

islamaktuel.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu