HABERLER

İran’dan Askeri Alanda Büyük Bir Atılım Daha

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Ahmet Vahidi, ülkesinin kısa bir süre içinde tamamen yerel kaynakları kullanarak hedefe odaklı yüksek hassasiyete sahip füzelerin ve silah donanımına sahip deniz uçaklarının üretimine başlayacağını söyledi.

 

Son yıllarda İslam Cumhuriyeti’nin kendi kendine yetecek hale geldiğini deklare eden İran savunma sanayinde çok ciddi atılımlar gerçekleştirerek askeri caydırıcılık alanında büyük adımlar atmaya başladı.

 

İran’ın avladığı Amerika’nın insansız uçağının şifrelerinin çözümü hakkında Vahidi, bu konuda başarılı olduklarını, ancak detaylarının açıklanmayacağını kaydetti. 

 

Rusya ile S-300 füze savunma sistemi üzerindeki anlaşmazlıkla ilgili olarak Vahidi, İran her zaman Ruslarla bu konuda müzakere etmeye hazır olduğunu belirttiğini ifade etti.

 

General Vahidi ayrıca pek yakında tam isabet sağlayan yeni kuşak füzelerin seri imalatına başlayacaklarını, yine yeni nesil Hovercraftları da deniz kuvvetlerine teslim edeceklerini vurguladı.

 

 

Tuğgeneral Ahmet Vahidi Çarşamba günü yaptığı açıklamada Suriye konusuna da değinerek bazı medya organlarında çıkan İran birliklerinin Suriye’de olduğu haberlerinin yalan bir propagandadan ibaret olduğunu söyledi ve bu gibi medya propagandalarının Suriye’de faaliyet gösteren batılı ve diğer ülkelerin varlığının üzerini örtmek için yapıldığını belirtti.

 

İran Donanması Orta Doğu’nun Güvenliğini Korumak İçin Hazır

 

Diğer yandan İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari de ülkesinin donanma kuvvetlerinin Orta Doğu’daki güvenliğin korunması noktasında faaliyet göstermek için tam kapasiteyle hazır olduğunu belirtti.

 

Seyyari, İran donanmasının karada, havada, suda ve denizaltında her türlü operasyonu gerçekleştirebilecek kapasiteye ve teknolojik gelişmişliğe sahip olduğunu belirterek bölgenin güvenliğinin devam etmesi noktasında İran donanmasının üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini söyledi.

 

Seyyari, düşmanın bölgeye yönelik sarf ettiği yumuşak savaş tehditlerinin ciddi bir tehlike arz ettiğini söyleyerek “Yumuşak savaş, sert savaşlardan daha risklidir. Sert bir savaş yaşandığında herkes orada bir savaş olduğunu bilir; ama yumuşak bir savaş yaşandığında orada ne olduğunu yalnızca yaşayanlar bilir” dedi.

 

İran Donanması geçtiğimiz yıldan beri uluslararası sulardaki etkinliğini arttırmaya ve Hint Okyanusu’ndan Afrika Boynuzu’na kadar geniş bir sahada donanmaya ait gemilerini konuşlandırmaya başlamıştı. 2011 yılının Şubat ayında ise Akdeniz’e ilk defa Süveyş Kanalı aracılığıyla iki gemi göndermişti.

 

Öte yandan Basra Körfezi’nde Amerikan donanmasına ait uçak gemisi bulunurken, bu iki gemiye eşlik eden onlarca savaş gemisi bulunuyor. Ayrıca Amerika son birkaç ayda bölgede mayın tarama çalışmaları yapacağı bahanesiyle bulundurduğu denizaltı sayısını da ikiye katlamış bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu