HABERLERİranİSLAM BÜYÜKLERİKÜLTÜR & SANAT

İmam Humeyni’nin Dilinden İmam Hamaney

İmam Humeyni’nin, İmam Hamaney hakkında çeşitli ortamlarda yapmış olduğu konuşma ve yazılarından bir derleme yaptık. İmam Humeyni’nin konuşmalarını, imam Humeyni’nin söz ve açıklamalarının yer aldığı “Sahife-i Nur” adlı eserden tarihi seyrine göre getirdik.  

Fedakar Savaşçı, Öğretici Eğitmen, Başarılı Hatip ve Candan Kılavuz

 

İslam ve İslam ülkesine hizmetten başka bir suçu olmayan, savaş meydanında sadık bir asker, mihrapta öğretici bir eğitmen, Cuma ve cemaatte başarılı bir vaiz ve hatip, inkılap sahnesinde candan bir kılavuz, kendi siyasi düşüncesi mizanında hakka bağlı ve zalimlere karşı koyan;  Resulü Ekrem’in (s.a.a) sülalesinden ve Hüseyin bin Ali’nin (a.s) ailesinden olan size İnkılap düşmanları suikast düzenlemiştir. Onlar, size suikast düzenlemekle ne sadece ülke genelindeki milyonlarca müteahhit insanı incittiler, belki dünyayı yasa boğdular.

(Sahife-i Nur, c. 15, s. 41 tarih: 1360.4.7)         

****

İmam Humeyni’den Tebrik

 

Ben siz aziz Hamaney’e tebriklerimi sunuyorum. Savaş meydanında asker elbisesi ile, cephe gerisinde alim elbisesi ile bu mazlum millete hizmet ettiniz. Allah Teala’dan İslam ve Müslümanlara hizmetinizin devamı için sağlığınızı diliyorum. 

(Sahife-i Nur, c. 15, s. 41 tarih: 1360.4.7)

***

Şu anda zahmetlerle teşrif getiren bu saygıdeğer ağa; ben Ağa Hamaney’in (sellemehullah) gelmesinden ve hazır bulunmasından çok sevinçliyim. O,[1] ne yapmıştı? Güzelce söyleyin artık? Herhangi bir şey, aykırı bir şey, o ne yapmıştı da onu öldürmeye kalktınız? Ve hamdolsun ki muvaffak olamadınız. 

(Sahife-i Nur, c. 15, s. 83, tarih: 1360.6.17)

***

İmam Humeyni’nin Yetiştirdiği

 

Ben, Hamaney Ağa’yı büyüttüm.

(Sahife-i Nur, c. 15, s. 139, Tarih: 1360.6.17)

***

Onun gibisini hiçbir yerde bulamazsınız

 

Sizler, dünyanın her neresinde olursa olsun -cumhurbaşkanları, sultanlar ve bunlar gibi (yetkililer arasından)-  Hamaney gibi İslam’a bağlı, hizmet eden ve kalbinde bu millete hizmet etme düşüncesi olan birisini bulacağınızı sanıyorsanız (yanılıyorsunuz) bulamazsınız.

(Sahife-i Nur, c. 17, s. 170, Tarih: 1361.11.10)

***

Her zaman İmam Humeyni’nin Yanında Olmuştur

 

Ben, onu uzun yıllardır tanıyorum. Kıyamın ilk günlerinde bu işlerin içindeydi. Çeşitli yerlere mesajların ulaştırılması için teşrif ediyorlardı ve bu inkılap kendi zirvesine çıktıktan sonrada o, her yerde son güne kadar olayların içindeydi ve şu anda da öyledir.

(Sahife-i Nur, c. 17, s. 170, Tarih: 1361.11.10)

****

İlahi Bir Nimet

 

Allah’ın bize verdiği bir nimettir bu (Hamaney).

(Sahife-i Nur, c. 17, s. 170, Tarih: 1361.11.10)

***

Peygamberlerin Sülalesinden Olan Şerif Bir İnsan

 

Müteahhit millet… İslam’a, İran’a, Müslümanlara ve millete hizmet etmesi için peygamberlerin sülalesinden olan şerif bir insanı seçti. Bu ağır sorumluluğu bu makamda dört yıl boyunca sadıkça sürdüren, taahhütle, İslam ve millete aydın bakışıyla, İran’a hizmet eden kişinin sorumluluğuna bıraktı. Ve bu, inkılaptan önce ve sonraki hizmetinden sonraki bir hizmettir. Allah hayırlı mükafatını versin. 

(Sahife-i Nur, c. 19, s. 221; İkinci defa Cumhurbaşkanı seçildikten sonraki atama hükmü. Tarih: 1364.6.13)

***

İslam’a Hizmet Eden

 

Allah inşallah Teala, İslam’a hizmet etmekte bir benzeri olmayan sizin gibileri kendi katında korusun.

(Sahife-i Nur, c. 20, s. 171, Tarih: 1366.10.16)

***

İslam Cumhuriyetinin Güçlü Pazusu

 

Bendeniz, sizinle inkılaptan yıllar önce yakın ilişkilere sahibiz – ve Allah Teala’ya hamdolsun ki bu irtibatımız halen devam etmektedir- Sizi İslam Cumhuriyetinin güçlü pazularından biri olarak bilmekteyim. 

(Sahife-i Nur, c. 21, s. 173, Tarih: 1366.10.21)

***

İmam Humeyni’nin Kardeş

 

Siz kardeşimin, fıkhi konulara olan bilginiz ve onlara bağlılığınızla, fıkhın ilkelerinden olan Velayet-i Mutlaka-ı Fakihle ilgili konuların ciddi taraftarlığını yaptığınızı bilmekteyim.  

(Sahife-i Nur, c. 20, s. 173, Tarih: 1366.10.21)

***

İnkılabın Güneşi

 

Dostlar arasında İslam ve İslam ilkelerine bağlı, güneş gibi ışık veren nadir kişilerden birisiniz.

(Sahife-i Nur, c. 20, s. 173, Tarih: 1366.10.21)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu