DÜNYASuriye

2014 yılında 15922 kişi pişman olarak Suriye devletine teslim oldu

Suriye Adalet Bakanı Necm el Ahmad, 2014 yılında savcılık tarafından ilgili cihetlerle koordinasyonla yasal olarak durumları düzeltilen ve vatana geri dönmeyi taahhüt ederek bir daha devlet güvenliğine aykırı hiçbir faaliyette bulunmayacakları taahhüdünde bulunan, bütün illerdeki sayısının 15922 kişi olduğunu söyledi.

El Ahmad açıklamasında, Suriye’de cereyan eden olaylara karışmış kişilerin durumlarının düzeltilmesi eyleminin olumlu ve somut sonuçlar sağladığını belirtti.

El Ahmad, durumları düzeltilenlerin % 98’inin işlerine ve normal yaşantılarına geri döndüklerine işaret etti.

Adalet Bakanı, Bakanlık nezdinde durumları düzeltilenlerin ad ve adres bilgilerinin bulunduğunu ilgili cihetler nezdinde de teslim olanların adlarının bulunduğuna dikkat çekerek, Bakanlığın otomatik olarak bu listeleri durumları yasal olarak düzeltilmek üzere illerdeki başsavcılara gönderdiklerini söyledi.

Adalet Bakanı, 2015 yılının Suriye’de cereyan eden olaylara karışmış bütün herkesin durumunun yasa ve kanunlar gereğince düzeltilmesi yılı olmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Suriye’de cereyan eden olaylara adı karışan ve ilgili cihetlere teslim olanların sayısında son zamanlarda büyük artış görülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu