DÜNYAHABERLERIrakSuriye

Şiddeti Durdurmanın Tek Garantisidir

Güney Afrika Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Khalema Motlanthe, Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Buseyna Şaban İle dün yaptığı görüşmede, Suriye’de yaşananların Irak’ta yaşananların bir tekrarı, Arap hakkını savunan son kale ve bölgedeki ortak yaşamın son modeli olan bu ülkeyi zayıflatma çabası olduğunu söyledi.

Motlanthe, Irak ve Suriye’ye saldırma gerekçelerinin farklı olmasına rağmen hedefin devletin gücü ve imkânlarını zayıflatmak, etnik ve dini topluluklara dönüştürmek olduğunu belirterek Libya’ da yaşananların batılı güçlerin ekonomik krizden diğer devletlerin zenginlik kaynaklarını çalarak çıkmaya çalıştıklarının kanıtı olduğunu ifade etti.

Güney Afrika Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı, Suriye’de tek çözüm yolunun tüm Suriyelilerin diyalog masasına oturmaları ve Suriye’nin geleceğini belirlemeleri olduğunu söyleyerek diyalogu reddedenlerin gerekçeleri ne olursa olsun bu ülkede kan akıtılmaya devam edilmesini istediklerine dikkat çekti.

Motlanthe, Suriye halkının, şiddeti durdurma ve sömürgeci planları başarısızlığa uğratmanın tek garantisi olduğunu vurguladı.

Diğer yandan Şaban, Suriye krizindeki gelişmeleri, bu savaşı başlatan güçlerin savaşı alevlendirme ve her türlü yolu kullanarak çatışmaları körükleme yönündeki siyasi ve medya ısrarlarını anlatarak Suriye’nin Güney Afrika Cumhuriyetinin BRICS zirvesinde Suriye’de şiddetin durdurulması ve siyasi çözüme destek veren bir rol almasını ümit ettiğini dile getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu