İNSAN HAKLARIMEDYA ANALİZSuriye

Suriye Ordusu İlerleyişini Sürdürüyor

Suriye  ordusu, Halep’teki Şeyh Maksud mahallesinde ilerlemeye devam ederek üç caddeyi daha NATO savaşçılarının elinden kurtardı. Şam kırsalında ise onlarca teröristi ölü ve ağır yaralı olarak düşürdü.

Ordunun tarama ve temizleme operasyonları sürerken elde ettiği askeri başarıların dozu özellikle Halep ve Şam kırsalında giderek yükselmektedir.

Alınan bilgiye göre Halep’te Şeyh Maksud mahallesinde düzenlenen operasyonda mahallenin en önemli caddelerinden üçünü Nusra cephesi adlı terör örgütüyle sert çatışmalardan sonra teröristlerden tamamen temizlemiştir.

Yine Halep’te Şeyh Neccar mahallesinde muhalefete ait üç tankı imha eden ordu birlikleri büyük sayıda teröristi öldürmüştür.

Şam kırsalında ise; Harasta, Mleha, Zemelka ve Doğu Ğuta’da Cobar’a ulaşana kadar teröristlerle girilen sert çatışmalar onlarca teröristin ölümü ve bir sürü karargahlarının imha edilmesiyle sonuçlanmıştır.

Şam kırsalından alınan bilgilere göre ordu birlikleri, ulusal savunma güçleri ile birlikte Zemelka’yı kuşatma altına alma harekatı düzenlemektedir.

Yine Şam kırsalında olan Dareyya’da tarama operasyonu sırasında kesik çatışmaların olduğu bildirildi. Alınan bilgiye güre ordunun Seyyide Sekine türbesinin çevresinde güvenlik çemberini genişletmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu