İNSAN HAKLARIKüçük ManşetlerMEDYA ANALİZSuriye

Fransa’nın eski dışişleri bakanı: İngiltere çok önceden Suriye’ye saldıracak kişileri eğitiyordu

Fransa’nın eski Dışişleri Bakanı Roland Dumas; İngiltere’nin Suriye’de krizin başlamasından iki yıl önce Suriye’ye saldıracak silahlı grupları eğitmeye başladığını söyledi.

Bir televizyon programında konuşan Dumas; 2011 yılında Suriye’de krizin başlamasından yaklaşık 2 yıl önce İngiltere’ye ziyareti sırasında bir kısım dostları olan İngiliz yetkililerle temaslarında Suriye’ye ilişkin bazı planlar hazırladıklarını kendisine itiraf etiklerini belirtti.

Dumas; İngiliz yetkililerin kendisine Suriye’ye saldırı için yaptıkları hazırlıklarda kendisinden de yardım istediklerini, fakat kendisinin bunu reddettiğini söyledi.

Suriye’ye saldırma planının 2011 yılından daha önce hazırlandığının altını çizen Dumas; hedefin bölgede İsrail’e karşı olan Suriye hükümetini yıkmak olduğunu kaydetti.

Dumas İsrail başbakanının uzun süre önce kendisine; “komşu devletlerle anlaşmaya çalışacağız. Uzlaşmaya yanaşmayan ülkeleri vuracağız..” dediğini aktardı.

Suriye sürekli olarak siyonist İsrail rejimi karşısında bir direniş sembolü sayılmış olup, ABD ve İngiltere gibi batılı devletler ile Katar, Arabistan ve Türkiye gibi diğer bazı bölge ülkeleri Suriyeli terörist gruplara her türlü maddi ve silah desteği sağlayarak Suriye yönetimini yıkmaya çalışmaktadırlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu