DÜNYAFilistinİNSAN HAKLARIMEDYA ANALİZSon Dakika

Mahmud Ez-Zehhar: Vatanımızı işgal eden İsrail mutlaka yok olacak

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar:’Vatanımızı işgal eden İsrail mutlaka yok olacak’ dedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, Hamas Hareketi’nin Filistin Yönetimi ile işgal rejimi arasında yürütülen müzakerelerin uzatılması oyununun bir parçası olmayacağını söyledi.

Gazze’deki Yönetim ve Politika Fakültesi’nin dün düzenlediği “Abluka Baskısı ve Zafer İradesi Arasında Gazze” başlıklı panelde yaptığı konuşmada Ez-Zehhar, Batı’nın Hamas’ın sorunun değil çözümün bir parçası olduğunu kavramaya başladığını ifade ederek, “Fakat gündemdeki soru şu: Nasıl çözümün bir parçası olacağız? Direniş programına boyun eğdirme esası üzerine mi?” dedi.

Batı Yaka’da inşa edilen yerleşkelerden korkmadıklarını, programlarının direniş olduğunu ve bir gün direnişçilerin o yerleşkeleri işgalden kurtaracağını ve Filistinlilerin o yerleşkelerde oturacağını, yerleşkelerin sadece müzakere seçeneğine bel bağlayanları korkuttuğunu ifade eden Ez-Zehhar, Filistin Yönetimi’ne “Müzakerelerin durması halinde programınız ne? Direnişe mi yöneleceksiniz?” diye sordu.

Batı Yaka’nın direnişin insan deposu olduğunu belirten Ez-Zehhar, “Biz hak sahibiyiz. Filistin’in tümü bizim. Müzakere yapanın ortaya attığı görüşleri kabul etmiyoruz. Sabitlerimiz değişmez” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu