DÜNYAFilistinİNSAN HAKLARI

Hamas Liderlerinden Aziz Duveyk: Korsan İsrail’in Filistin Milli Barışına Yönelik Tehditleri Değersizdir.

Filistin yasama meclisi Başkanı Aziz Duveyk, korsan İsrail’in Filistin milli barışına yönelik tehditlerini değersiz niteledi.

Bu sabah Siyonist rejim İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Filistin milli barışına yönelik savurduğu tehditlerine tepki gösteren Duveyk, Netanyahu’nun tehditleri milli barışın doğru yolda ilerlediğini ortaya koyduğunu, bu durumun aynı zamanda milli barış anlaşmasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini gösterdiğini belirtti.

Filistin milli barış anlaşmasının imzalanmasını, Filistin milleti için tarihi bir adım niteleyen Duveyk, Filistin yasama meclisinin de faaliyetlerine yeniden başlayacağını ve bu doğrultuda istişarelerin devam ettiğini vurguladı.

Korsan İsrail’in Netanyahu başta olmak üzere elebaşları, Filistinli grupların milli barış anlaşmasını ve milli vahdet hükümetini kurma konusunda uzlaştıklarını açıklamasının ardından, özerk teşkilat Başkanı Mahmut Abbas’ı milli barışla uzlaşma müzakereleri arasında bir seçim yapmak üzere tehdit etmeye başladı.

Hamas lideri İsmail Heniye, Fetih ve Hamas heyetleri arasında görüşmelerin sona ermesi ardından düzenlediği basın toplantısında, milli barışın sağlandığını ve Hamas ve Fetih anlaşmazlıklarının sona erdiğini, milli vahdet hükümetinin beş hafta içinde kurulacağını açıkladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu