DÜNYAFilistin

Abbas, Batı Şeria’da Hamas’a yönelik baskıların artırılmasını istedi

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın önceki akşam (1 Eylül Pazartesi) Fetih Hareketi liderleri ve güvenlik birimleri yetkilileriyle Batı Yaka’da bir araya geldiği ve basına kapalı toplantıda İslami Direniş Hareketi (Hamas) aleyhinde konuştuğu bildirildi.

Kaynaklara göre, söz konusu toplantıda Abbas’ın histeriye kapılmış bir şekilde Hamas’a yöneltmediği suçlama kalmadı. Abbas’ın bu tavrının 2007′deki bölünme sonrası dönemi hatırlattığı ve oldukça gergin bir halde kimsenin konuşmasına izin vermediği ifade edildi.

Kaynaklar, Abbas’ın Fetih liderlerine ve güvenlik birimleri yetkililerine Hamas ile uzlaşının yürümeyeceği kanaatinde olduğunu ve önümüzdeki dönemde Hamas’a yönelik baskıları yoğunlaştıracağını söylediğini açıkladı.

Kaynakların belirttiğine göre, toplantıda Abbas güvenlik birimleri yetkililerinden Batı Yaka’da Hamas’a baskının artırılmasını ve gözaltıların hızlandırılmasını istedi.

Abbas’ın oldukça asabi göründüğünü ve toplantının gergin bir havada gerçekleştiğini ifade eden kaynaklar, toplantı boyunca Fetih liderlerinden hiçbirinin Abbas’ın Hamas’a yönelik kararlarına ve politikasına itiraz etmemesinin dikkat çekici olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu