DÜNYAFilistinİNSAN HAKLARIMEDYA ANALİZSon Dakika

Şeyh Kemal Hatib: BM’de yalvarıp yakarma Filistin’e haklarını geri vermez

1948 İslami Hareket Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal Hatib, Lübnan Hizbullahı’na bağlı Al-Ahed sitesine yaptığı açıklamada bazı Arap devletlerini İsrail’e destek olmakla suçladı.

Arap devletlerinin bugüne kadar yalnızca askeri geçit törenlerinde kullandıkları uçakları Suriye ve Libya’da kullanmaya başladığına dikkat çeken Hatib, “Ümmet içinde sadıklar ile yalancıların, asıl ulusalcılar ile hain casusların ayrıştığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Arap devletlerinin ABD’ye olan güvenlerini sert bir dille eleştiren Hatib, “Arap devleri daha önce de Kuveyt koalisyonuna dahil olmuştu. Batılı güçlerden Kuveyt’in özgürleştirilmesi halinde Filistin meselesini halledeceklerine dair söz aldığını açıklamıştı. Peki sonra ne oldu, önce Madrid Konferansı, sonra yeni bir Nekbe niteliğindeki Oslo. Bugün de 21 yıl aradan sonra Netanyahu mukaddes beldeye binlerce yerleşim birimi inşa etme kararı alıyor. Yani, müzakerecilerin o gün Filistin devletinin başkenti olacağını söyledikleri bütün kutsal yerlere yerleşim birimi yapılıyor” şeklinde konuştu.

Arap devletlerinin geleneksel olarak BM Güvenlik Konseyi’ne yaptığı İsrail’i kınama çağrılarını utanç verici olarak nitelendiren Hatib, BM kamplarında yalvarıp yakarmanın Filistin’e haklarını geri vermeyeceğinin altını çizdi.

Hatib, İslam ümmetine bugün Kudüs’te yaşanan olayların tehlikesine vurgu yapacak bir seferberlik için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu