DÜNYA

Bağlantısızlar Hareketi zirvesi düşmanın yenilgisidir

İran İslami şura meclisi dış siyaset ve milli güvenlik komisyonu başkanı, Bağlantısızlar Hareketi Tahran zirve oturumunun İran’a karşı yaptırımların yenilgisi sayıldığını belirtti.

İran İslami şura meclisi dış siyaset ve milli güvenlik komisyonu başkanı Alaeddin Brucerdi bugün muhabirimize yaptığı açıklamada Amerika’nın İran’a baskı uygulayarak İslam nizamını zayıflatmak için tüm gücünü kullanarak temelsiz bildiriler yayınladığı bir dönemde söz konusu oturumun Tahran’da düzenlenmesinin tüm bu çabaların yenilgisi ve İran’ın uluslar arası alandaki başarısının göstergesi olduğunu belirtti. Brucerdi Bağlantısızlar Hareketi zirve oturumunun Tahran’da düzenlenmesinden Siyonist rejimin şaşkınlık içinde telaşa kapıldığı, BMT genel sekreterinin toplantıya katılmaması için baskı uygulanmasının de bu paniklenmenin belirtisi olduğunu söyledi.

İran İslami şura meclisi dış siyaset ve milli güvenlik komisyonu başkanı Alaeddin Brucerdi, Bağlantısızlar Hareketi’nin defalarca İran İslam cumhuriyeti nükleer çalışmalarının barışçıl olduğuna vurgu yapmasının, bu tutum Amerika’nın mantıksız ve yasadışı hareketleri ve girişimlerine karşı önemli bir girişim sayıldığını belirtti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu